«Сарыжар ЖОББМ» КММ бойынша бракераждық комиссия отырысының
№1 ХАТТАМАСЫ
06.09.2019ж
Қатысқаны - 6 адам
Бракераж комиссиясының төрайымы: Керимова С.С. –тәрбие ісі жөніндегі орынбасар
Комиссиясының мүшелері:
1.Керимова С.С.-тәрбие ісі жөніндегі орынбасар
2.Төлепқалиева Ұ.С.-әлеуметтік педагог
- Жайлыбаева Д.У- психолог
4.Кайбалдинова А-медбике
5.Сұлтан М-кәсіподақ төрайымы
- Омарова –мектепішілік ата-аналар комитетінің төрайымы
Күн тәртібінде:
1.Бракераж комиссиясының құрамымен таныстыру.
2. Бракераж комиссиясының мақсаты мен міндетін қарау.
Тыңдалды:
1-ші мәселе бойынша мектеп директоры Ә.Ж.Тәжібай сөз алды:
2019-2020 оқу жылында мектеп асханасы жұмысының және балалардың тамақтануының дұрыс ұйымдастырылуын бақылау мақсатында, асхана жұмысын бақылау мақсатында бракераждық комиссиясы төмендегі құрамда бекітілді:
Осы комиссия мүшелері асханаға келген тағам өнімдерінің сапасын, олардың сақталу мерзімдері мен жағдайларын,дайындау технологиясына, ас блогының санитариялық жағдайына бақылау жүргізетіндігін айтты.
2-ші мәселе бойынша тәрбие ісі жөніндегі орынбасар Керимова С.С. сөз кезегін алды:
Бракераж комиссиясының негізігі міндеттері:
-Тамақтан уланудың алдын алу.
-Асқазан-ішек ауруларын болдырмау.
-Тамақтың дайындалу техникасын қадағалау.
-Тамақтандырудың толыққанды ұйымдастырылуы, түрінің, тізімінің көбейтілуі.
Бракераж комиссиясы өз қызметінде СанПин талаптарын, рецепт жинақтарын,технологиялық картаны, берілген ережелер бойынша басшылыққа алады. Бракераж комиссиясы тамақтың дәмін татып, оның бағасын беріп, нәтижесі журналға жазылып, таратуға рұқсат берген жағдайда ғана, тамақ таратылады. Сонымен қатар журналға дайын тағамның дәмі, сыртқы түрі, түсі, иісі, құрамы, қаттылығы, шырындылығы міндетті түрде жазылуы тиіс екенін және айына 2 рет бақылау жүргізілетінін айтты.
Шешімі:
1.Ас мәзірінің дұрыс құрылуы мен нормаға сәйкестігі ,дайын тағамның калориясы күнделікті қадағалансын.
2.Комиссия отырысы өтіліп, қорытындысы әкімшілік жиналыста қаралсын.
Бракераж комиссиясының төрайымы: Керимова С.С. –тәрбие ісі жөніндегі орынбасар
Комиссиясының мүшелері:
1.Керимова С.С.-тәрбие ісі жөніндегі орынбасар
2.Төлепқалиева Ұ.С.-әлеуметтік педагог
- Жайлыбаева Д.У- психолог
4.Кайбалдинова А-медбике
5.Сұлтан М-кәсіподақ төрайымы
- Омарова –мектепішілік ата-аналар комитетінің төрайымы
Хатшы: Кенжалина А
«Сарыжар ЖОББМ» КММ бойынша бракераждық комиссия отырысының
№2 ХАТТАМАСЫ
8.10.2019ж
Қатысқаны - 6 адам
Бракераж комиссиясының төрайымы: Керимова С.С. –тәрбие ісі жөніндегі орынбасар
Комиссиясының мүшелері:
1.Керимова С.С.-тәрбие ісі жөніндегі орынбасар
2.Төлепқалиева Ұ.С.-әлеуметтік педагог
- Жайлыбаева Д.У- психолог
4.Кайбалдинова А-медбике
5.Сұлтан М-кәсіподақ төрайымы
- Омарова –мектепішілік ата-аналар комитетінің төрайымы
Күн тәртібінде:
1.Мектеп асханасының сатылатын азық- түлік өнімдерінің сапа мониторингісінің қорытындысы, дайын өнім өндірісі үрдісінің барлық сатысында талаптардың орындалуы, мәзірдің сақталуы және тоңазыту-технологиялық құрылғылардың қызметін қадағалау.
Тыңдалды:
Дайын өнім бракеражы туралы мектептің қамқоршылық кеңесінің төрайымы сөз алды:
Дайын өнім өндірісі үрдісінің көңілге қонымды екендігін, өнім сапасы сертификаттарының талапқа сай екендігін айтып өтті. Дайын өнімдер мен шикі заттар қажетті арнайы орындарда сақтаулы екендігіне баса назар аударды.
Тексеріс барысында өлшеу жұмыстары негізінде тағам үлес салмағы дұрыс сақталған.Асхана құралдары жеткілікті мөлшерде қойылған.
Шешімі:
1.Келетін азық-түлік өнімдерінің сапасын сақтау шарттары мен мерзімдері талапқа сәйкес,тағамдарды жасау технологиясы сақталған,тоңазытқыш технологиялық-құрылғылары істен шықпаған.
2.Мектеп асханасының жұмысын талапқа сай деп тану қажет.
Бракераж комиссиясының төрайымы: Керимова С.С. –тәрбие ісі жөніндегі орынбасар
Комиссиясының мүшелері:
1.Керимова С.С.-тәрбие ісі жөніндегі орынбасар
2.Төлепқалиева Ұ.С.-әлеуметтік педагог
- Жайлыбаева Д.У- психолог
4.Кайбалдинова А-медбике
5.Сұлтан М-кәсіподақ төрайымы
- Омарова –мектепішілік ата-аналар комитетінің төрайымы
Хатшы: Кенжалина А
«Сарыжар ЖОББМ» КММ бойынша бракераждық комиссия отырысының
№3 ХАТТАМАСЫ
15.11.2019ж
Қатысқаны - 6 адам
Бракераж комиссиясының төрайымы: Керимова С.С. –тәрбие ісі жөніндегі орынбасар
Комиссиясының мүшелері:
1.Керимова С.С.-тәрбие ісі жөніндегі орынбасар
2.Төлепқалиева Ұ.С.-әлеуметтік педагог
- Жайлыбаева Д.У- психолог
4.Кайбалдинова А-медбике
5.Сұлтан М-кәсіподақ төрайымы
- Омарова –мектепішілік ата-аналар комитетінің төрайымы
Күн тәртібінде:
1.Тағамның оқушылардың физиологиялық талабына сай болуы,тамақтың нормаға сай болуы, күнделікті асхана тазалығын қадағалау.
Тыңдалды:
Дайын өнім бракеражы туралы әлеуметтік педагог Төлепқалиева Ұ.С. сөз алды:
Асханада тамақтар қатты ыстық күйінде берілмейді, алдын-ала құйылып жатады, берілген тамақтың сапасы жақсы, нормаға сәйкес.Тағамның дайындалу технологиясы өз дәрежесінде. Дайын өнімдер мен шикі заттар қажетті арнайы орындарда сақтаулы тұрады.Оқушылар сұйық тамақтан гөрі қою тамақтарды жақсы ішеді. Асхана тағамы оқушылардың физиологиялық талабына сай екенін айтты.
Шешімі:
1.Келетін азық-түлік өнімдерінің сапасын сақтау шарттары мен мерзімдері талапқа сәйкес,тағамдарды жасау технологиясы сақталған,тоңазытқыш технологиялық-құрылғылары істен шықпаған.
2.Тағам оқушылардың физиологиялық талабына сай.
Хатшы: Кенжалина А.
«Сарыжар ЖОББМ» КММ бойынша бракераждық комиссия отырысының
№4 ХАТТАМАСЫ
12.12.2019ж
Қатысқаны - 6 адам
Бракераж комиссиясының төрайымы: Керимова С.С. –тәрбие ісі жөніндегі орынбасар
Комиссияның мүшелері:
1.Керимова С.С.-тәрбие ісі жөніндегі орынбасар
2.Төлепқалиева Ұ.С.-әлеуметтік педагог
- Жайлыбаева Д.У- психолог
4.Кайбалдинова А-медбике
5.Сұлтан М-кәсіподақ төрайымы
- Омарова –мектепішілік ата-аналар комитетінің төрайымы
Күн тәртібінде:
1.Мектеп асханасының санитарлық жағдайы.
2.Тамақтандыруда әзірленген астың сапасы.
Тыңдалды:
Директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары С.С.Керимова қатысушыларды мектеп асханасының жұмысы бойынша, сапалы .тамақтандыру бойынша комиссия рейдтерінің қорытындысымен таныстырды.
Тексеру мақсаты: Асхананың санитарлық жағдайы.Азық-түлік сапасын тексеру, тамақты дайындау технологиясын, асхананың тоңазытқыш-технологиялық жабдықтарын тексеру, дайын тамақтар мен азық-түліктің сақталу талаптарының орындалуын тексеру.
Бірінші мәселе бойынша: Комиссия мүшесі медицина қызметкері А.Кайбалдинова мектеп асханасында 2 адам жұмыс істейді, атап айтқанда 1 аспазшы, 1 аспазшының көмекшісі жұмыс жасайды деді.
Медициналық кітапша және жұмысқа жарамдылық рұқсаты асхананың барлық қызметкерлерінде бар. Асхананың санитарлық жағдайы жақсы, ылғалды жинау жұмыстары дер кезінде жүргізіледі, терезенің алды, үстелдер, стеллаждар, ыдыстар өз орнында таза, еден жуылған, асхана іші таза , тазалығы үнемі қадағалануда деді.
Екінші мәселе бойынша:Ұ.С.Төлепқалиева өз сөзінде асхананы жалға алушы Б.Ташигулова азық-түлік сертификаттарын ұсынды. Азық-түлік кестеге және сұранысқа байланысты әкелінеді.
Шешімі:
1.Мектеп асханасында бракераж комиссиясының санитарлық жағдайының бақылау жұмысы жалғастырылсын.
2.Ыстық тамақпен қамтамасыз ету қызметі келісімге сәйкес үнемі комиссия тарапынан бақылауда болсын
Хатшы: Кенжалина А.
«Сарыжар ЖОББМ» КММ бойынша бракераждық комиссия отырысының
№5 ХАТТАМАСЫ
17.01.2020ж
Қатысқаны - 6 адам
Бракераж комиссиясының төрайымы: Керимова С.С. –тәрбие ісі жөніндегі орынбасар
Комиссияның мүшелері:
1.Керимова С.С.-тәрбие ісі жөніндегі орынбасар
2.Төлепқалиева Ұ.С.-әлеуметтік педагог
- Жайлыбаева Д.У- психолог
4.Кайбалдинова А-медбике
5.Тұрсынбаева Н-кәсіподақ мүшесі
- Омарова –мектепішілік ата-аналар комитетінің төрайымы
Күн тәртібінде:
1.Тағамның оқушылардың физиологиялық талабына сай болуы,тамақтың нормаға сай болуы, күнделікті асхана тазалығын қадағалау.
Тыңдалды:
Әлеуметтік педагог Төлепқалиева Ұ.С.:
Асханада тамақтар қатты ыстық күйінде берілмейді, алдын-ала құйылып жатады, берілген тамақтың сапасы жақсы, нормаға сәйкес.Тағамның дайындалу технологиясы өз дәрежесінде. Дайын өнімдер мен шикі заттар қажетті арнайы орындарда сақтаулы тұрады.Оқушылар сұйық тамақтан гөрі қою тамақтарды жақсы ішеді.Аспазшылардың киімдері нормаға сай. Асхана тағамы оқушылардың физиологиялық талабына сай екенін айтты.
Шешімі:
1.Келетін азық-түлік өнімдерінің сапасын сақтау шарттары мен мерзімдері талапқа сәйкес,тағамдарды жасау технологиясы сақталған,тоңазытқыш технологиялық-құрылғылары істен шықпаған.
2.Тағам оқушылардың физиологиялық талабына сай.
Бракераж комиссиясының төрайымы: Керимова С.С.
Хатшы: Кенжалина А
«Сарыжар ЖОББМ» КММ бойынша бракераждық комиссия отырысының
№6 ХАТТАМАСЫ
21.02.2020
Қатысқаны - 6 адам
Бракераж комиссиясының төрайымы: Керимова С.С. –тәрбие ісі жөніндегі орынбасар
Комиссияның мүшелері:
1.Керимова С.С.-тәрбие ісі жөніндегі орынбасар
2.Төлепқалиева Ұ.С.-әлеуметтік педагог
- Жайлыбаева Д.У- психолог
4.Кайбалдинова А-медбике
- Тұрсынбаева Н-кәсіподақ мүшесі
- Омарова –мектепішілік ата-аналар комитетінің төрайымы
Күн тәртібінде:
1.Мектеп асханасының сатылатын азық- түлік өнімдерінің сапа мониторингісінің қорытындысы, дайын өнім өндірісі үрдісінің барлық сатысында талаптардың орындалуы, мәзірдің сақталуы және тоңазыту-технологиялық құрылғылардың қызметін қадағалау.
Тыңдалды:
Дайын өнім бракеражы туралы ата-аналар комитетінің төрайымы Омарова Гүлшат сөз алды:
Дайын өнім өндірісі үрдісінің көңілге қонымды екендігін, өнім сапасы сертификаттарының талапқа сай екендігін айтып өтті. Дайын өнімдер мен шикі заттар қажетті арнайы орындарда сақтаулы екендігіне баса назар аударды.
Тексеріс барысында өлшеу жұмыстары негізінде тағам үлес салмағы дұрыс сақталған.Асхана құралдары жеткілікті мөлшерде қойылған.
Мектеп медбикесі Кайбалдинова А: бүгінгі ас мәзірінде: ас бұршақ сорпасы, дәрумен салат,шырын,нан болды. Оқушыларға тамақ ұнады.
Шешімі:
1.Келетін азық-түлік өнімдерінің сапасын сақтау шарттары мен мерзімдері талапқа сәйкес,тағамдарды жасау технологиясы сақталған,тоңазытқыш технологиялық-құрылғылары істен шықпаған.
2.Мектеп асханасының жұмысын талапқа сай деп тану қажет.
Бракераж комиссиясының төрайымы: Керимова С.С.
Хатшы: Кенжалина А